Over ons

Kees van der Meijden is de oprichter en directeur van Van der Meijden. Inmiddels is Kees omringd door een team van kundige, hardwerkende specialisten. Maar nog altijd is hij trots op hoe Van der Meijden begonnen is, thuis op de boerderij van zijn ouders.

De eerste stappen​

Ik ben opgegroeid op de boerderij van mijn ouders. Van kleins af aan zat ik tussen de machines. En ik haalde van alles uit elkaar om te weten hoe het werkte. Eerst waren dat nog wekkers en radio’s, maar al snel werden dat skelters en weer later brommers en crossfietsen.

Na mijn MTS-opleiding ben ik als tekenaar gaan werken in Oisterwijk. Maar toen mijn vader mij vroeg om hem te komen bijstaan in het bedrijf, kon ik geen reden bedenken om dat niet te doen. Mijn vader was een echte pionier en produceerde biologische zuivel, iets wat in die tijd uniek was.

Van zuivelproducent tot machinebouwer

In korte tijd leerde ik om op ambachtelijke manier zuivel te verwerken. Daarnaast kreeg ik de kans om de fabriek verder te ontwikkelen. Door machines te bouwen konden we het werk eenvoudiger maken. De techniek en de zoektocht naar de juiste industriële oplossing vond ik fantastisch. Dus toen er meerdere gegadigden waren om het bedrijf van mijn vader over te nemen, heb ik mijn eigen pad gekozen. En zo is in 1993 is Van der Meijden Machines geboren. Mijn eerste klant was de zuivelboerderij van mijn ouders die inmiddels gerund werd door mijn zus. Daarna volgden zuivelbedrijven uit de buurt en inmiddels mogen we bedrijven vanuit de hele wereld tot onze klantenkring rekenen.

Heb je interesse in ons bedrijf?

We zijn altijd opzoek naar waardevolle toevoegingen aan het team, dus waag je kans met een open sollicitatie.

Thank you