+31 (0)13 - 511 36 66 info@vd-meijden.com

Over ons

“Techniek zit in ons dna.” Van der Meijden Machines is expert in de (inter-)nationale vloeibare levensmiddelenindustrie. Gevestigd in het Brabantse Udenhout met medewerkers die gepassioneerd technische hoogstandjes bedenken en uitvoeren en bovendien oprecht en gemoedelijk met elkaar en klanten omgaan.

Van hoe het ooit begon naar nu

Kees van der Meijden is oprichter en directeur van Van der Meijden Machines: Mijn hele leven heb ik al een voorliefde voor techniek, in al zijn verschijningsvormen. Ik vertel heel graag hoe deze liefde vorm heeft gekregen.

Lego, boomhutten en motorskelters

Ik groeide op, op de boerderij van mijn ouders en was al jong gefascineerd door de tractoren en machines. Ik speelde veel met Lego, sloopte eens een radio, wekker of stofzuiger of timmerde een boomhut. En een paar jaar later waren de crossbrommers, motoren en auto’s die ik zelf reviseerde, opvoerde en ombouwde niet aan te slepen. Ook zelf motorskelters bouwen was een grote passie.

Ervaring in RVS en zuivel

Na afronding van mijn technische opleiding, ging ik werken als tekenaar-ontwerper van hulpmiddelen en tilsystemen voor gehandicapten en ouderen. Deze werden gemaakt van RVS en al doende raakte ik vertrouwd met dit materiaal. Na vier mooie jaren zette ik de stap naar de zuivelindustrie. Mijn ouders hadden op dat moment een goedlopende boerderij/zuivelfabriek: “De zwaluw”, met een groot assortiment voornamelijk biologische zuivelproducten. Mijn vader vroeg me “of het iets voor mij was?” Omdat ik geen reden kon bedenken om het niet te proberen, zette ik die stap. Ik ging werken in het bedrijf van mijn ouders, met het oog op een overname.

Techniek bleef trekken

Ik leerde er snel op ambachtelijke wijze o.a. kaas, boter, yoghurt en kwark maken en welke machines hiervoor nodig waren. Binnen de kortste keren werd de fabriek door mij onderhanden genomen. Processen en handelingen werden gemechaniseerd, geautomatiseerd en capaciteiten vergroot. Dit leidde tot een verdere groei en ontwikkeling van het zuivelbedrijf. Maar na drie jaren besefte ik dat de techniek harder aan mij trok dan de zuivelmakerij. Ik besloot als zelfstandig ondernemer in machinebouw en reparatie voor de zuivelindustrie mijn geluk te beproeven.

Van der Meijden Machines

Op 1 juli 1993 werd Van der Meijden Machines geboren. Mijn eerste opdrachtgever was het ouderlijke zuivelbedrijf, dat uiteindelijk werd overgenomen door mijn jongere zus. Al snel klopten andere, kleine melkverwerkers uit de regio aan en vroegen om mijn diensten en machines. Mijn nieuwe bedrijf begon zich te ontwikkelen en te groeien. Een speciale plaats werd, en wordt nog steeds, ingenomen door mijn technische rechterhand, Gerard Moorman. Gerard was destijds onderhoudsmonteur op het zuivelbedrijf. Hij besloot om bij mij in dienst te komen toen ik mijn bedrijf startte. Samen met Gerard heb ik de eerste jaren gepionierd waarbij we samen machines en complete installaties bedachten en bouwden, voornamelijk van gebruikte machines en onderdelen.

Nieuwe disciplines

In 1997 betrokken we ons zelfgebouwde pand op bedrijventerrein Kreitenmolen in Udenhout. Destijds had ik naast Gerard, een 2e monteur en een stagiaire in dienst. Dit bleek al snel te weinig: eenmaal op het bedrijventerrein meldden zich vele nieuwe opdrachtgevers uit evenzoveel sectoren. We pakten enthousiast nieuwe disciplines op, zoals CAD-tekenen en PLC-besturingen.

Van der Meijden Machines nu

De werkplaats beslaat 850 vierkante meter, de kantoorruimte 250 vierkante meter en er werken meer dan 15 medewerkers. Stuk voor stuk zijn het mensen waar ik trots op ben: ieder met zijn unieke specialisme en talent. Alleen in hun tomeloze inzet en hun trouw zijn ze gelijk. Ik kan met trots zeggen dat Van der Meijden Machines zich heeft kunnen ontwikkelen tot de huidige professionele organisatie die er nu staat, mede dankzij hen!

Het team

Directie

Kees van der Meijden

Kees van der Meijden

Directeur

Backoffice

De afdeling backoffice zorgt ervoor dat al onze administratie, inkoopstromingen en werkvoorbereiding soepel verlopen.   

Madelein Ruys

Madelein Ruys

Administratie

Harold van Hooff

Harold van Hooff

Inkoper & Werkvoorbereider

WTB-Engineer

E Engineering@vd-meijden.com

De WTB-engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen en begeleiden van werktuigbouwkundige projecten. De vertaalslag van de opdrachtomschrijving naar werktuigbouwkundige productie wordt door onze WTB-engineers gedaan. Onze engineers hebben tevens veel ervaring in het veld, waardoor ze met de meest creatieve oplossingen uw wensen kunnen vertalen.

Jos Rijkers

Jos Rijkers

WTB-Engineer

Thijs van der Loo

Thijs van der Loo

WTB-Engineer

Proces-Engineer

E Engineering@vd-meijden.com

De proces-engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, analyseren, monitoren en verbeteren van processen en installaties. De vertaalslag van de opdrachtomschrijving naar een gedegen productieproces. Daarnaast zorgt deze afdeling voor een snelle oplossing bij eventuele vragen en storingen.

Wouter Engelen

Wouter Engelen

Proces-Engineer

Elektro en Software-Engineer

E Engineering@vd-meijden.com

De software-engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen en begeleiden van alle softwareprojecten. De vertaalslag van de opdrachtomschrijving naar een gedegen softwareapplicatie wordt door onze software-engineers gedaan. Daarnaast zorgt deze afdeling voor een snelle oplossing bij eventuele vragen en storingen.

Rudy Siemons

Rudy Siemons

Software-Engineer

Stef Brekelmans

Stef Brekelmans

Mechatronica-Engineer

Mechatronica 

E Service@vd-meijden.com

Deze afdeling zorgt ervoor dat uw fabriek optimaal blijft draaien. Storingen worden vakkundig opgelost. Zij werken nauw samen met de onderhoudsafdeling op locatie.

Joeri van Drunen

Joeri van Drunen

Mechatronica

Mitchel van Rooij

Mitchel van Rooij

Mechatronica

Gerard Moorman

Gerard Moorman

Mechatronica

Mike van Nieuwegiessen

Mike van Nieuwegiessen

Mechatronica

WTB monteur

E Werkplaats@vd-meijden.com

Onze monteurs zorgen ervoor dat de wensen van onze klanten ook gemaakt kunnen worden. Uw idee wordt werkelijkheid via deze afdeling.

Marc Elen

Marc Elen

WTB monteur

Mike Buster

Mike Buster

WTB monteur

Roderick de Palm

Roderick de Palm

WTB monteur

Projectleider

E projectleiding@vd-meijden.com

Onze projectleiders zorgen ervoor dat de wensen van onze klanten georganiseerd en volgens afspraak gemaakt kunnen worden.

Robin Steer

Robin Steer

Projectleider

Teamleider

Nemuel Gibbes

Nemuel Gibbes

Operational manager

nl_NLDutch